miercuri, 30 mai 2012

be creative

pentru ca azi e o zi calduroasa si pe deasupra mai e si greva, ne-am hotarat sa mergem la cumparaturi, dar...surpiza!!! toate magazinele erau inchise-la ora 12 erau inchise. trebuia sa mai treaca vreo 2 ore pt pauza de pranz, asa ca am intrebat ce se intampla si raspunsul a fost ,,azi e fiesta. nu se lucreaza!'' uaaai, aici in spania daca nu e fiesta nationala, e fiesta locala, zonala sau altele pe care nu stiu sa le enumar.
asa ca a trebuit sa ne intoarcem acasa. maine e o noua zi, poate si o noua fiesta?!


in schimb mi-am adus aminte de un link ce mi l-a trimis un prieten. f taaare. incercati si voi. desenati un personaj si o sa aveti parte de o aventura ca in basme :)     aici aveti linkul click

Doar un mic sneak peek, restul il descoperiti singuri

                                  aici va alegeti un episod..recomand sa incepeti cu episodul 1:)


 desenati aici personajul vostru

 
 
si Voilà ati inceput jocul
Read more!

sâmbătă, 5 mai 2012

oamenii si ploaia



lluvia en sevilla semana santa



,,în Spania nu plouă mult''...aș fi zis înainte de a ajunge aici, dar anul acesta, nu știu cum se face, dar a plouat f mult și binențeles că oamenii chiar nu știu cum sa interactioneze cu ploaia (oamenii din sudul spaniei, ma refer). in susținerea afirmației mele aș avea câteva argumente:
1. spaniolii nu prea dețin umbrele, iar dacă le dețin, sunt cumpărate de la chinezi și sunt de unică folosință
2.când apa se adună pe o folie de plastic care protejează clienții unei terase, nu verși apa chiar pe ei, chelner fiind
3.când vrei să scurgi apa stransă, aduci o galeată mai mare decât cea mai mare cutie de finetti
sunt doar cateva exemple...


dar nici ploaia nu se lasă mai prejos, es decir, într-o bună zi mă hotarăsc să duc niște cărti la bibliotecă. dimineața e prea dimineața să faci ceva, așa că am lasat-o pe mai târziu, dar ..mai târziu ploaia și-a arătat toata frumusețea cu nori mari, gri, cu gheata..tot ce se cuvine ei.
nu a tinut mult spectacolul acesta că soarele s-a și strecurat și a absorbit toate băltile lăsate.
bun!, imi spun, acum pot merge la bibiloteca!...până mă gandesc, până mă razgândesc, până iar  mă gândesc; ba cu ce să mă imbrac, ce papuci am, în ce să pun carțile ...a trecut ,,un pic'' de timp. până la urmă am izbutit să ies din casă și la jumătatea psihologică a drumului a început ploaia.
la început timid,câțiva stropi, apoi dintr-o dată ca și cum îngerii au scăpat din cer o găleata cu apă. de mine nu era așa grav, dar cărțile..cărțile erau prețioase. m-am adăpositit, am ținut geanta strâns în brațe și când am intrat în școală...mda..ploaia s-a oprit...capricioasă ploaia asta.



Read more!